Hvorfor kunsthistorie ?
Jeg beskæftiger mig med kunst, fordi kunst fascinerer mig som et kulturelt og menneskeligt udtryk. Jeg synes det er spændende, at det at se på kunst ikke kun er akademisk disciplin og analysemetoder, men også er en form for erkendelse, der er knyttet til modenhed, menneskelig indsigt og ikke mindst modtagelighed. Jeg mener, kunst er vigtigt som et humanistisk udtryksmiddel og som kommunikation mellem mennesker, her og nu, over grænser og over tid. At skabe noget smukt er for mig en urkraft, og det er et af livets fantastiske paradokser, at der kan være mere æstetisk sans og kunstnerisk kraft i en fattig indiansk landsby end i et velhavende, veluddannet og højteknologisk samfund.

Min universitetsuddannelse omfattede kunst fra Antikken til den moderne kunst indenfor den vesteuropæiske kulturkreds, dog med særlig vægt på italiensk renæssancekunst og dansk kunst. Mit speciale handlede om billedhuggeren Astrid Noack (1888-1954) og min afsluttende forelæsning om amerikansk superrealisme. Ved rejser og studier har jeg siden udbygget kendskabet til nordisk kunst, engelsk og amerikansk kunst, samt kunsthåndværk, altsammen mest indenfor perioden 1800 - 2000. Med Niels Wessel Bagges samling kom jeg til at beskæftige mig en del med præcolumbiansk kunst i Nord-, Syd- og Mellemamerika samt etnografika. Det var en ungdomsinteresse, jeg fik lejlighed til at dyrke professionelt.

Jeg beskæftiger mig med kunsten udfra en praktisk angrebsvinkel, og jeg holder af museer som steder, hvor det er muligt at få en dialog igang mellem genstande og mennesker. Jeg kan godt lide at lave udstillinger, men research-arbejde synes jeg også er spændende og meget givende. De digitale mediers verden og de muligheder, den rummer, fik jeg indblik i med efteruddannelsen på Syddansk Universitet, hvor jeg skrev speciale i registrering af samlinger af kunst, kunsthåndværk og etnografi med anvendelse af digital teknik.
Hanne PedersenRåhøj alle 108270 HøjbjergTlf: 86 27 31 98Email: kunst@hannepedersen.com